Așezarea plăcilor pe un podea electrică caldă

Dacă vă place confortul și încercați să creați cele mai confortabile condiții din casă, atunci o atenție specială va fi acordată tuturor detaliilor de bază ale interiorului. O condiție deosebit de importantă pentru crearea unei atmosfere calde și plăcute este finisarea podelei. Datorită dezvoltărilor moderne, se poate realiza cu un sistem integrat de încălzire, al cărui regim de temperatură va fi reglat. De asemenea, ar trebui să acordați atenție acoperirii de pe încălzirea în pardoseală.

Pentru început, ar trebui să decideți alegerea unui sistem de încălzire pentru podea. În prezent, există mai multe soiuri, dintre care principalele sunt astfel de opțiuni:

 1. Așezați un cablu special prin care va intra căldură și acoperirea se va încălzi. Această opțiune este mai profitabilă din punct de vedere financiar. Costă mult mai puțin decât alții. Dar în acest caz, vor exista dificultăți în calculul lungimii, măsurarea camerei și instalarea corectă a întregii structuri. Dacă aveți experiență și dorința de a salva, atunci această metodă este perfectă.
 2. Al doilea tip de izolație este utilizarea unei covorașe speciale cu un cablu de încălzire încorporat. Costă mai mult, dar are o serie de avantaje incontestabile. Datorită designului atent, nu trebuie decât să extindeți covorașul și să-l întindeți pe întreaga zonă a camerei. De asemenea, covorașul va economisi înălțime, deoarece nu necesită spațiu suplimentar pentru șapă, spre deosebire de metoda anterioară.

IMPORTANT! Materialul trebuie să conducă bine la căldură și să asigure o încălzire uniformă a întregii suprafețe pentru o mai bună circulație a aerului. În acest caz, acoperirea trebuie să fie rezistentă la căldură.

Desigur, avantajul rămâne cu covorul de încălzire, în care totul este calculat și gândit în avans. Cu toate acestea, alegerea este individuală. Dacă doriți, puteți instala singur cablul.

După instalarea sistemului de încălzire, trebuie să aveți grijă de o acoperire adecvată. Placile ceramice sunt populare. Stilul ei nu durează mult timp și este destul de fezabil pentru persoana obișnuită. Cu toate acestea, pentru a obține rezultatul dorit, este necesar să vă familiarizați cu unele caracteristici:

 • la sfârșitul lucrărilor de instalare, înălțimea acoperirii trebuie să coincidă în toate încăperile, astfel încât să nu existe tranziții bruște;
 • atunci când alegeți o bază adezivă, trebuie acordată atenție caracteristicilor sale - adezivul trebuie să fie rezistent la stresul termic;
 • adezivul aplicat sub țiglă nu trebuie să depășească un nivel mai mare de 1 cm - acest raport va fi ideal pentru conducerea căldurii;
 • Nu este recomandat să porniți încălzirea atunci când lipiciul se usucă, trebuie să se întărească la temperatura camerei;
 • trebuie asigurată o fixare fiabilă a covorului de încălzire pe podea;
 • Gândiți-vă în prealabil la locurile în care ies conductele și firele pentru a crea găuri suplimentare pe suprafața acoperirii podelei.

IMPORTANT! Placile au defecte. De exemplu, suprafața devine alunecoasă atunci când apa ajunge pe ea, așa că ar trebui să așezați un covor și să vă asigurați că podeaua este uscată constant.

Înainte de a începe munca, trebuie să vă asigurați că aveți toate materialele și instrumentele necesare. Pentru a instala structura, veți avea nevoie de:

 • 2 niveluri de diferite dimensiuni;
 • fixarea și demarcarea încrucișărilor;
 • cuțite chitite;
 • dispozitiv de tăiere a țiglelor;
 • burghiu sau burghie convențională cu burghie;
 • lipici special;
 • recipient pentru amestecarea soluției;
 • zdrențe pentru a îndepărta murdăria și excesul de amestec;
 • Zona;
 • perii;
 • set de instrumente de măsurare și creion.

Aceasta este o listă aproximativă de elemente pe care ar trebui să vă concentrați. Dacă este necesar, îl puteți suplimenta cu instrumente pentru confortul ales.

După finalizarea tuturor lucrărilor pregătitoare și achiziționarea instrumentelor necesare, puteți trece la faza principală de așezare a plăcilor deasupra acoperirii pardoselii de încălzire. Pentru comoditate, vă sugerăm să folosiți instrucțiuni pas cu pas și să efectuați toate acțiunile conform planului.

 1. Folosind o mistrie cretă, aplicați lipici pe suprafața bazei și plăcii. Adânciturile speciale oferă o oportunitate de aderență puternică.
 2. Acoperiți baza cu un strat uniform de lipici la 1 metru pătrat.
 3. Puneți țiglă conform marcajelor aplicate în avans.
 4. Depuneți eforturi pentru a remedia materialul.
 5. Repetați operația cu gresie pe suprafața acoperită cu adeziv pe toată suprafața camerei.
 6. Întindeți crucile de fixare între ele pentru a forma o cusătură corectă.
 7. Îndepărtați imediat excesul de adeziv cu o cârpă uscată. Dacă ajunge pe față, umeziți ușor cârpa și clătiți țiglă.

După uscarea completă a bazei adezive, îmbinările trebuie frecate și pardoseala trebuie să li se ofere integritate. În același timp, acordați atenție la golurilor dintre plăci, lipiciul nu ar trebui să rămână în ele, altfel nimic nu va funcționa, iar cimentul va fi corect fixat. După terminarea lucrărilor, puteți porni podeaua caldă și verifica funcționarea acestuia.

Urmărește videoclipul: Incalzire in pardoseala - Video prezentare Tiemme (Ianuarie 2020).

Loading...

Lasă Un Comentariu