Cum să activați mouse-ul wireless

În lumea de azi, tot mai multe dispozitive care folosesc tehnologie wireless. Printre altele, șoareci și tastaturi wireless există de mult timp pe piață, care sunt capabile să controleze un computer fără a conecta fire și cabluri.

Cum să activați un mouse fără fir pe un computer

Dispozitivele wireless sunt conectate într-o varietate de moduri. Există dispozitive care acceptă conexiunea Bluetooth, frecvența radio cu modulul și inducția.

Mouse Bluetooth

Toate laptopurile moderne au module Bluetooth încorporate, astfel încât de multe ori conectarea unui mouse wireless nu provoacă dificultăți.Realizate pe o conexiune Bluetooth au un răspuns destul de rapid și o comutare de încredere.

ATENȚIE. Bluetooth poate oferi o conexiune stabilă de până la 8 metri, ceea ce vă permite să controlați computerul din diferite colțuri ale camerei.

Pentru a configura dispozitivul wireless, trebuie să accesați meniul corespunzător. Pentru a face acest lucru, deschideți „Start” - „Panou de control” - „Dispozitive și imprimante”.

CONTEXT. Adesea, articolul „Dispozitive și imprimante” se află lângă „Panoul de control”.

În meniul care se deschide, apare o listă de dispozitive conectate. Pentru a adăuga unul nou, faceți clic pe articolul „Adăugați un dispozitiv”. Calculatorul poate găsi doar mouse-ul inclus. De obicei butonul de pornire este localizat pe panoul propriu-zis și este etichetat "On Off". Dacă butonul nu a fost găsit, ar trebui să utilizați documentația tehnică, care descrie în detaliu baza dispozitivului.

După ce computerul însuși a găsit modelul dorit, ar trebui să faceți clic pe „Următorul” și Windows va instala software-ul necesar. După aceea, dispozitivul este gata de funcționare.

IMPORTANT. Pentru funcționarea conexiunii Bluetooth, computerul trebuie să aibă un modul Bluetooth. Pe laptop-uri, este instalat implicit, iar pe computere staționare necesită adesea achiziționarea de echipamente suplimentare.

Rf mouse

Un tip de mouse foarte comun care vine cu un receptor. Acest dispozitiv este universal și nu necesită echipament suplimentar. Pentru a configura mouse-ul RF, trebuie să introduceți receptorul în portul USB. Apoi, Windows va începe automat instalarea software-ului.

Mouse-ul în sine trebuie să fie pornit și faceți clic pe butonul de comutare. De obicei este amplasat lângă roată, dar în modele diferite, designul poate varia. Pentru mai multe informații, utilizați documentația tehnică.

CONTEXT. De obicei, dispozitivul este însoțit de o indicație de lumină. Ceea ce arată dorința de a lucra.

Mouse de inducție

Cea mai învechită variație. Momentan, astfel de modele sunt aproape disponibile. Mouse-ul de inducție funcționează în detrimentul tabletei, care acționează ca un covor și transmite semnale către un computer.

Pentru a configura dispozitivul, conectați pad-ul la portul USB. După instalarea automată, ar trebui să fie gata de funcționare, ceea ce va fi indicat printr-un indicator special. După aceea, trebuie să apăsați butonul „Tune” și dispozitivul este gata de operare.

ATENȚIE. Pentru funcționarea corectă a mouse-ului de inducție, dispozitivul nu poate fi îndepărtat de pe suprafața tabletei.

Posibile dificultăți de conectare

Problema principală în timpul conectării și utilizării mouse-ului este lipsa unui semnal din modulul sau dispozitivul în sine. În acest caz, trebuie să verificați performanța dispozitivului pe un alt computer. Dacă un alt computer a detectat un mouse conectat fără probleme și funcționează corect pe acesta, atunci poate fi o defecțiune a portului sau a software-ului USB.

De asemenea, înainte de conectare, ar trebui să verificați puterea mouse-ului wireless. De obicei, bateriile AAA sau bateriile reîncărcabile servesc ca nutrienți. Aparatul nu va funcționa fără energie electrică.

Urmărește videoclipul: Mouse fara fir. Wireless mouse. Colet din China (Ianuarie 2020).

Loading...

Lasă Un Comentariu