Cum să asamblați un birou pentru computer

Un computer nu este un lux, ci o necesitate vitală. Aceasta nu este o opinie subiectivă, ci afirmația majorității locuitorilor Planetei noastre. Comoditatea plasării echipamentului de birou în apartament va permite să îndeplinească sarcinile într-o manieră productivă, iar școlarul sau studentul să crească nivelul de cunoștințe. Cumpărarea unui birou de computer va afecta bugetul familiei, iar producția de sine va economisi bani pentru toți cei care au abilitățile de a lucra cu instrumente pentru lăcătuș și dorința de a asambla un produs cu propriile mâini.

Soiuri și caracteristici de proiectare a tabelelor de calculator

Locul de muncă pentru instalarea echipamentelor de birou este format din diverse materiale:

 • pahar gros;
 • PAL furniruit;
 • placaj de foi;
 • lemn natural;
 • din plastic;
 • tablă de particule laminate.

Acest din urmă tip de materii prime este foarte popular, în raport cu altele, datorită costului redus, varietății de culori și esteticii percepției.

Versatilitatea produsului se realizează datorită caracteristicilor de proiectare a tabelului computerului. Sunt:

 • formă dreptunghiulară;
 • unghi;
 • schițe arbitrare ale suprafeței de lucru;
 • cu un loc pentru unitatea de sistem sau fără aceasta;
 • cu dulapuri și rafturi extrase;
 • cu un supliment în formă de rafturi pentru documente sau imprimantă.

Elementele constitutive ale locului de muncă facilitează și simplifică utilizarea echipamentelor de birou. în funcție de cerințele individuale ale utilizatorului, echipate cu dispozitive și funcții suplimentare. Acestea includ un raft glisant pentru tastatură sau module detașabile rapid ale rafturilor montate.

IMPORTANT! O caracteristică distinctivă a stației de lucru pentru computer este disponibilitatea spațiului alocat pentru amplasarea monitorului, a unității de sistem și a echipamentelor de birou suplimentare!

Designul tabelului poate diferi în funcție de:

 • pentru un adult;
 • pentru un copil.

La fel și metoda de amplasare și mobilitate:

 • staționare;
 • modular;
 • canapea;
 • portabile.

Pregătirea pentru asamblarea mesei

În cazul auto-fabricării din părți de cadru, acestea fac mai întâi o schiță a produsului, care reflectă toate caracteristicile de proiectare datorită anumitor cerințe. Un astfel de desen va deveni baza pentru implementarea detalierii, dacă comandați tăierea plăcilor cu față în atelierul de tâmplărie. Înălțimea produsului se face la nivelul de 70-75 cm, iar raftul pentru tastatură este de 63-68 cm. Apoi, locația locului de muncă este determinată și instrumentul necesar este pregătit:

 • dispozitive de măsurare și marcare;
 • șurubelniță;
 • set de tamplarie.

ATENȚIE! Când alegeți un loc pentru instalarea mesei, luați în considerare prezența electricității în spațiul de lucru! Utilizarea cablurilor de extensie în jurul perimetrului camerei nu este practic și poate duce la închiderea periodică a echipamentului în timpul funcționării!

Obținerea cadrelor din plăci de particule este însoțită de un miros neplăcut - aceștia sunt fenoli dăunători omului, fără de care este imposibil să se producă plăci laminate.

ATENȚIE! Pentru a elimina mirosul dăunător, suprafețele finale ale ramelor sunt acoperite cu lipici PVA în două straturi! O peliculă adezivă formată după uscare va preveni eliberarea substanțelor dăunătoare!

Când cumpărați un produs de serie, acesta este despachetat, pachetul este studiat, apoi instrucțiunile de instalare a produsului. Cu o comandă independentă sau un design individual, ei sunt convinși de exactitatea dimensiunilor realizate și de tunderea corectă a pieselor.

Cum să asamblați un birou pentru computer

După ce am studiat instrucțiunile pentru modelul achiziționat, îndepliniți cerințele producătorului produsului. Și cu un design și montaj independent, respectați următoarea ordine:

 1. În primul rând, cu ajutorul dispozitivelor unghiulare și a clemelor, sunt asamblate modulele inferioare de sprijin. Dacă sunt echipate cu sertare, atunci lamela este înșurubată pe suprafața interioară a casetelor înainte de asamblare.
 2. După montarea piedestalelor podelei, pe blat este atașat un raft cu tastatură glisantă cu mouse.
 3. Apoi, găurile sunt găurite în benzile longitudinale ale modulelor instalate pe podea. Dacă nu există astfel de cutii sau planuri orizontale, atunci în partea superioară a suporturilor, colțurile sunt înșurubate pentru a fixa blaturile.
 4. Pietrele de rulare ale podelei sunt nivelate orizontal folosind un nivel lung, apoi blatul este mutat la locul inițial și fixat cu șuruburi.
 5. Colectați rafturi concepute pentru a fi instalate pe partea de sus a suprafeței de lucru. Apoi instalați și reparați.
 6. După aceea, sertarele cu șinele sunt asamblate și instalate în locuri obișnuite, fără fațade.
 7. Asamblarea mesei se completează prin atârnarea fațadelor pe rafturile care se deschid.

ATENȚIE! Colțurile de fixare pot fi metalice cu perforație deschisă pentru șuruburi sau plastic închis cu o carcasă decorativă, dar rama elementului de fixare trebuie să rămână fier, pentru rezistența conexiunii! Dacă fixarea modulelor superioare este incomodă după fixarea blaturilor, apoi mai întâi fixați rafturile, apoi, împreună cu suprafața de lucru, fixați-vă pe piedestalele inferioare!

După finalizarea tuturor lucrărilor, instalați un monitor, o unitate de sistem, echipamente suplimentare în locurile necesare. După ce au conectat echipamentele de birou la rețea, ei sunt fericiți să folosească o masă computerizată.

Urmărește videoclipul: PC Garage TV ep 48 - Asamblare PC - Tips & Tricks (Ianuarie 2020).

Loading...

Lasă Un Comentariu