Repararea ușilor glisante: înlocuirea role și șine

Fiecare proprietar al cabinetului nu poate fi asigurat împotriva faptului că defecțiunile din acesta vor apărea mai devreme sau mai târziu. Prin urmare, este necesar să cunoașteți anumite nuanțe de operare a produsului, de exemplu, ce trebuie să faceți dacă este necesară repararea unei garderobe glisante, înlocuirea rolelor și ghidajelor. Acest lucru va fi discutat în articol.

Ceea ce se descompune deseori într-un sistem de garderobe glisante

Repararea dulapurilor glisante, înlocuirea rolelor în ea, sunt cel mai adesea observate la persoanele care nu efectuează întreținere preventivă. Mai întâi trebuie să vă dați seama care este cauza problemelor. În primul rând, acestea includ:

  1. Intrarea diferiților contaminanți în dispozitiv sau acumularea de praf;
  2. Eșecul rolelor;
  3. Localizarea incorectă a mecanismelor.

În orice caz, designul dulapului este format din două elemente: partea principală este cadrul, și mecanică. Astfel, problemele cu primul dintre ele apar frecvent. De obicei, acest lucru se datorează funcționării îndelungate, ceea ce duce la mici goluri între aripi.

O problemă poate apărea și din cauza încărcării suficient de mari pe care o presupune structura. În orice caz, corectarea defectelor nu trebuie întârziată.

Cum se înlocuiesc rolele în proiectare

Un defect cu rolele este considerat cel mai frecvent. Se poate observa cu dificultăți în deschiderea ușii dulapului. Pentru a remedia problema, trebuie mai întâi să determinați tipul de produs.

Rolele superioare și inferioare pot da greș. Pentru a remedia necesitatea superioară, faceți următoarele:

  • Deșurubați șuruburile;
  • Extrageți elementul deteriorat;
  • Instalați un articol similar;
  • În cele din urmă, reparați piesele livrate.

În cazul în care veți înlocui rolele de sprijin, trebuie să efectuați alte acțiuni. Anume: îndepărtarea aripilor (nu sunt fixate), folosiți hexagonul pentru a deșuruba șuruburile de reglare, înlocuiți elementele vechi cu altele noi.

Caracteristici de înlocuire a șinelor

Ghidajele trebuie schimbate dacă observați că banda este blocată în timp ce se află într-o anumită poziție. Acest fapt indică daune. Pentru a remedia situația, trebuie să începeți prin demontarea ușii dulapului.

Și după îndepărtarea aripilor, merită să înlocuiți piesele deteriorate și să instalați altele noi la locul potrivit.

ATENȚIE! Dacă doriți să remediați structura, se recomandă montarea șinei pe noi elemente de fixare. Și originalul poate fi șters.

Prevenirea problemelor

Pentru a preveni sau elimina parțial defectele care apar în funcționarea dulapului, nu uitați de unele măsuri. Pentru început, merită să înțelegem că este indicat să păstrați dulapul întotdeauna curat, să îl îngrijiți în mod regulat. Acest lucru este necesar pentru a scăpa de particule mici, datorită cărora pot apărea diverse tipuri de poluare.

Prin urmare, primul dintre sfaturi va fi utilizarea frecventă a unui aspirator. Al doilea este aplicarea grăsimii speciale, deoarece piesele sunt supuse frecării constante și este necesar să se prelungească durata de viață a dispozitivului. Asa ca oferi dulapului un mecanism de alunecare lin.

În plus, merită urmărit aspectul PAL, din care constă structura.

IMPORTANT! Este imposibil să amplasați dulapul lângă dispozitive de încălzire sau în camere cu umiditate ridicată, acest lucru poate duce la deformarea suprafeței sale. Se recomandă ștergerea produsului cu apă cu săpun, apoi uscarea completă.

Loading...

Lasă Un Comentariu