Tipuri de huse pentru saltele

Pentru ca salteaua să dureze cât mai mult, are nevoie de protecție suplimentară. Acest lucru poate fi ajutat de o saltea - o hârtie ușor de pus, fixată ferm, protejează de murdărie, umiditate și praf, crescând astfel durata de viață a saltelei.

Înainte de a alege o huse pentru saltele, trebuie să decideți exact ceea ce este necesar. Alegerea acestui subiect depinde de ce funcție de bază ar trebui să îndeplinească. Pentru a înțelege mai ușor, vom împărți aceste produse pe categorii. Se disting două grupe mari, clasificând huse pentru saltele după scop și compoziție.

Clasificarea intenționată

În funcție de funcțiile îndeplinite, capacul saltelei poate fi corectiv, ortopedic, reglând umiditatea și acumularea de electricitate statică în pat, să păstreze căldura etc. Să analizăm cele mai populare tipuri de subiect.

Corecția plăcuței pentru saltele

Acest tip de lenjerie de pat va fi utilă dacă salteaua are unele defecte. Corectarea capacului saltelei va ajuta la întărirea suprafeței sau mai moale, la netezirea neregulilor și a arcurilor proeminente ale vechii saltele.

Mai multe despre cum să faci o saltea mai rigidă.

Este confecționat dintr-un material rezistent, ceea ce îi permite să ofere un somn bun și să facă suprafața patului moale și uniformă.

Husa ortopedica pentru saltea

Pentru a asigura un somn sănătos și sănătos, va fi util pentru persoanele cu postură afectată să aleagă o huse pentru saltea ortopedice. Ajustează rigiditatea saltelei, asigurând efectul ortopedic dorit chiar dacă inițial salteaua nu a fost ortopedică.

Această opțiune va fi mai ieftină decât achiziționarea unei saltele ortopedice, menținând totodată efectul dorit.

Important!Înainte de a cumpăra un astfel de capac de saltea, este recomandat să consultați un medic.

Clasificare după compoziție

Piața textilelor moderne are o selecție uriașă de huse pentru saltele, în funcție de ce material este confecționat: materialul poate fi gros, subțire, hipoalergenic, ortopedic, antibacterian, impermeabil. Țesăturile au diverse calități. Reducem cele mai utile și funcționale huse pentru saltele, clasificându-le după compoziție. Există două grupuri de huse pentru saltele - subțiri și groase.

Subțire

Cele subțiri sunt destinate numai să îndeplinească o funcție de protecție. Nu sunt capabili să corecteze imperfecțiunile minore ale saltelei în sine, protejând-o doar de diverși contaminanți. Această clasificare are, de asemenea, mai multe subspecii.

Clasic

Înveliș de saltea subțire cu un singur strat din țesătură densă naturală sau sintetică. Serveste pentru a proteja salteaua de praf, murdarie, daune mici. Perfect pentru o saltea ortopedică sau o saltea groasă de înaltă calitate, care are nevoie doar de protecție externă împotriva deteriorărilor mecanice.

Impermeabil

Aceste huse pentru saltele sunt confecționate din țesătură naturală, respirabilă și impermeabilă. Cu cât țesătura este mai subțire, cu atât este mai mare permeabilitatea la aer. Nu se „încinge”, nu se ruginește, menține umiditatea medie a patului, nu lasă lenjeria și salteaua să se târască și să fie acoperite cu mucegai. Este foarte convenabil de utilizat dacă există copii mici, persoane în vârstă sau pacienți cu paturi.

Antibacterian

O husa ideala pentru saltele pentru persoanele care sufera de boli alergice. Compoziția umpluturilor include impregnări antibacteriene care protejează împotriva acarienilor de praf, bacteriilor, mucegaiului, ciupercilor. De asemenea, potrivit pentru pătuțuri.

În general, huse pentru saltele subțiri au o serie de avantaje, sunt deosebit de convenabile vara, pentru persoanele predispuse la alergii, copii mici, precum și persoane în vârstă.

Saltea groasă pentru saltele

Aceste huse pentru saltele sunt potrivite pentru persoanele care caută confort și nu doar protecție externă pentru saltea. Acestea sunt capabile să-și ajusteze parametrii, făcând suprafața mai moale sau mai dură, eliminând toate neregulile. Potrivit pentru utilizare în sezonul de iarnă - sunt capabili să acumuleze căldură.

Dimensiunile husei pentru saltele

Este foarte important să alegeți dimensiunile potrivite ale capacului saltelei. Dacă se va dovedi a fi mai mare decât dimensiunea saltelei în sine, se vor forma cute, sau va aluneca și aluneca. Și dacă este mai puțin, salteaua va fi deformată.

Prin urmare, înainte de a cumpăra, trebuie să măsurați cu atenție lungimea, lățimea și neapărat înălțimea saltelei. Cu toate acestea, cel mai convenabil este să cumpărați o saltea în același timp cu o saltea.

Gama de dimensiuni a husei pentru saltele este exact aceeași cu cea a saltelelor.

Care sunt huse pentru saltele pentru copii

O atenție deosebită trebuie acordată huse pentru saltele pentru copii. Trebuie să fie impermeabile, rezistente la uzură, ecologice, hipoalergenice, sigure.

Huse pentru saltele pentru copii sunt împărțite în două tipuri:

  • Acoperiți. În plus, echipat cu o latură corespunzătoare grosimii saltelei și o bandă elastică care se desfășoară pe întregul perimetru. Datorită acestui fapt, suportul pentru saltele este puternic apăsat pe saltea, acoperindu-l strâns și nu alunecă;
  • Acoperire. Stivuită deasupra saltelei, fixată cu o bandă de cauciuc specială. În caz de deteriorare, este ușor de înlocuit.

Astfel, putem concluziona că huse pentru saltele sunt foarte convenabile de utilizat și nu necesită îngrijiri speciale. Ei sunt capabili să ofere un somn sănătos și sănătos și, prin urmare, vigoare și activitate pe tot parcursul zilei.

Alegând o placă pentru saltele, decideți mai întâi ce funcție ar trebui să îndeplinească. Atunci decideți materialul, măsurați dimensiunile saltelei și puteți merge în siguranță la cumpărături!

Un videoclip vă va fi de asemenea util:

Urmărește videoclipul: Ghid: cum să alegi salteaua din spumă (Martie 2020).

Loading...

Lasă Un Comentariu