Imprimanta nu imprimă bine.

În condițiile moderne de lucru, este deseori necesar să se compileze diverse documente, rapoarte și completarea informațiilor. Pentru comoditatea stocării sale, sunt create arhive speciale cu suporturi tipărite. Pentru implementarea unor astfel de volume de muncă sunt utilizate dispozitive speciale, numite imprimante. Primele modele au fost mașini uriașe, iar performanța lor a fost scăzută în comparație cu versiunile moderne. Cu toate acestea, în timp și dezvoltarea procesului tehnologic, designul și construcția au fost îmbunătățite, iar setul de funcționalități a crescut.

În timpul nostru, tehnologia s-a răspândit nu numai în rândul lucrătorilor de birou și a întreprinderilor mari. A devenit o parte integrantă în aproape fiecare casă. Datorită principiului simplu de interacțiune cu computerul, funcționarea sa nu este dificilă pentru niciun utilizator. Cu toate acestea, uneori, în procesul de muncă apar eșecuri, care pot fi cauzate din diferite motive. Acasă, acest lucru nu va fi o problemă, dar în condițiile unui birou mare, această întârziere poate determina toți angajații să nu mai funcționeze, de aceea este important să remediați problema în timp util.

În articolul nostru, vom lua în considerare posibilele surse de defecțiuni și modalități de a le elimina dacă imprimanta nu funcționează corect.

De obicei, o amprentă proastă a imaginii este obținută în absența unui cartuș sau în absența unei compoziții de colorare (diferă în funcție de tipul de imprimantă utilizat). În acest caz, programul emite automat un avertisment cu privire la nivelurile scăzute de cerneală. Înainte de imprimare, verificați starea elementelor și, dacă este necesar, reumpleți sau cumpărați un cartuș nou. Unele modele recunosc doar elementele native, iar reîncărcarea cartușelor în acestea este inacceptabilă.

Dacă există suficientă vopsea, dar echipamentul produce o calitate slabă în timpul funcționării sau în loc de imprimare pe culori, culoarea este neagră, ar trebui să identificați și să remediați problema. Pentru a face acest lucru, utilizați următorul plan:

 1. Asigurați-vă că vopseaua achiziționată îndeplinește cerințele. Citiți informațiile pe acest subiect, consultați vânzătorii sau pe un site web special al producătorului de echipamente cu privire la compatibilitatea diferitelor tipuri de vopsea. Dacă motivul este acesta, schimbarea elementului de colorat va ajuta la rezolvarea problemei și la returnarea unei calități de imprimare bune.
 2. Uitați-vă la starea tipăririi, faceți o imprimare diagnostică a paginii. În cazul în care cerneala este ruptă sau una dintre culorile aplicate lipsește, este posibil să existe deteriorari mecanice și fisuri pe corpul celulei. Verificați cu atenție carcasa, reparați sau înlocuiți piesele.
 3. Uită-te la starea mașinilor de imprimat speciale. Cerneala trebuie să curgă liber în duză și să fie pulverizată pe foaie într-un strat uniform. Dacă este înfundat, curățați-vă sau contactați un centru de service pentru ajutor. De obicei, se confruntă cu o situație similară, dacă dispozitivul nu a fost folosit de mult timp.
 4. De asemenea, nu este recomandat să reumpleți cartușul cu cerneală de la diferiți producători. Acest lucru poate duce la un amestec de compoziție și înfundarea rețelelor de filtrare, ceea ce va duce la o defecțiune și deteriorare.

IMPORTANT: La realimentarea garanției devine nulă, deci ajutorul din centrul de service nu va fi oferit. Pentru a salva cardul de garanție, achiziționați numai cartușe originale.

Modelele mai moderne sunt imprimantele cu laser. La baza activității lor se află un laser și o pulbere de polimer special aplicate pe foaia de hârtie în timpul tipăririi. Mulți oameni cred în mod greșit că versiunile cu laser funcționează fără compoziții speciale de colorat și nu trebuie să le alimenteze. Cu toate acestea, principiul lor de funcționare se bazează pe încălzirea unui polimer special datorită unui fascicul laser. Când temperatura crește, pulberea se lipește de foaie, astfel încât se aplică imaginea sau textul specificat de program. Dar, în ciuda utilizării unor dezvoltări și idei avansate în domeniul tipăririi, acest echipament are și probleme de funcționare. Cele mai frecvente sunt:

 • Absența sau utilizarea tonerului nativ. Unele modele vă permit să reumpleți cartușul, dar în unele cazuri se pot folosi doar pulberi originale (acest lucru depinde de versatilitatea compoziției de colorare).
 • Duza înfundată pentru a elibera tonerul. Acoperire slabă cu pulbere
 • Deteriorarea mecanică a capului de imprimare sau a fasciculului laser. Descărcarea cipurilor și crearea unui câmp electric cu încărcare opusă.
 • Compoziția tonerurilor este împărțită în două tipuri: variante polimerice magnetice și nemagnetice. Principiul funcționării și prezența unui purtător special (pentru captarea granulelor mici de pulbere nemagnetică) în proiectare depind de acest aspect. Atunci când utilizați o compoziție diferită a lucrării este posibil să nu fie efectuată.
 • Blocajele de hârtie determină o imprimare slabă a anumitor zone ale foii.

În general, principalele probleme seamănă cu problemele cu modelele vechi (versiunea cu jet de cerneală), dar, datorită particularităților, pot apărea defecțiuni specifice în funcționare în dispozitivul și designul lor.

IMPORTANT: Nu faceți reparații independente. Echipamentul are un design complex și microcipuri, așa că este mai bine să contactați un tehnician cu experiență.

Înainte de a începe depanarea și depanarea, ar trebui să înțelegeți cauza lor. Există două tipuri principale de obținere a unei tipăriri proaste pe hârtie: o imprimare palidă și aspectul de benzi de-a lungul unei foi. Merită acordat atenție stării de tipărire în caseta de dialog corespunzătoare și a indicatorilor principali ai setărilor.

Cu o afișare slabă a informațiilor, cauza cea mai probabilă este un cartuș, lipsa de cerneală. Reîncărcați-l, acest lucru ar trebui să rezolve problema și să restituie o calitate bună. Cu toate acestea, dacă după realimentare, situația s-a agravat și există hârtii pe hârtie, înseamnă că este necesar să reparați și să restabiliți elementul:

 1. Examinați cazul și aspectul, găsiți posibile defecte (fisuri, obiecte străine). Dacă este posibil, îndepărtați-le prin repararea echipamentului.
 2. Dacă pe corpul principal al tamburului există defecte, este necesară înlocuirea acestuia și schimbarea pieselor suplimentare necesare. Este mai rentabil să cumpărați un cartuș nou, va economisi timp și va rezolva rapid situația.
 3. Fiecare element în cazul echipamentului are propria rezervă de energie și durată de exploatare, de aceea, periodic este necesar să actualizați complet componentele. Este imposibil să faceți o înlocuire parțială de multe ori, acest lucru duce la uzura tuturor echipamentelor și dezactivarea acestuia.

IMPORTANT: Poate fi, de asemenea, cauzată de reumplerea slabă a tonerului. În acest caz, va trebui să achiziționați un cartuș nou și să efectuați o înlocuire completă.

Pentru a determina cu exactitate sursa defecțiunii și reparațiile ulterioare, este necesar să se efectueze diagnostici amănunțite pe computer și cu ajutorul unui program special pentru a efectua o imprimare de testare. Pentru a efectua diagnosticul, efectuați următoarea procedură:

 1. Verificați toate cablurile și continuitatea. Conectați echipamentul la computer.
 2. Conectați-vă și asigurați-vă că aveți software și drivere.
 3. Verificați carcasa exterioară și prezența diferitelor avarii și defecte.
 4. Uită-te în interiorul imprimantei, vezi toate detaliile, prezența și starea lor.
 5. Verificați cartușul, acordați o atenție deosebită capetelor de imprimare și compartimentului de cerneală.
 6. Efectuați un test imprimând o foaie de test, consultați setările hardware din sistemul informatic.

După deschiderea programului și lansarea verificării, sistemul în sine va evidenția deficiențele Așteptați rezultatele, apoi eliminați defectele pe cât posibil.

Este imposibil să sfătuiți cu exactitate un algoritm specific din toate motivele pentru performanțe slabe. Căci o problemă specifică are propriul său mod de rezolvare. Cu toate acestea, principiile generale ale depanării au fost deja menționate anterior, pentru comoditate, oferim o listă de măsuri necesare pentru restabilirea lucrărilor:

 1. Eliminați defectele din conexiunea la sursa de alimentare și la împerecherea dispozitivelor. Folosiți fire de calitate.
 2. Instalați cel mai recent software, actualizați driverele.
 3. Reumpleți cartușul sau achiziționați un articol nou.
 4. Reporniți computerul după închiderea tuturor programelor. Operația pe termen lung poate eșua.
 5. Încercați să curățați duzele.
 6. În caz de daune grave, apelați la vrăjitor. Poate trebuie să cumpere echipament nou.

Urmărește videoclipul: Tutorial Restart Imprimanta Canon Pixama MG series scapa de erori (Ianuarie 2020).

Loading...

Lasă Un Comentariu