Cum să conectați MFP la un computer

MFP-urile combină funcțiile unui scaner, copiator și imprimantă în incinta lor. În linii mari, este vorba despre echipamente de imprimare combinate cu un scaner. Nu este neobișnuit ca utilizatorii acestei tehnici să provoace multe probleme cu privire la conexiunile și setările dispozitivului. Dar totul este foarte simplu.

Ce aveți nevoie pentru a vă conecta

Există mai multe opțiuni pentru conectarea MFP:

 1. Local. Această opțiune implică conectarea MFP prin USB sau WIFI. Mai mult, conexiunea se face folosind software-ul, care este standard. De obicei, o astfel de conexiune are loc fără probleme.
 2. Rețea. Cu această opțiune, dispozitivul este conectat la computer local și, datorită accesului partajat, permite utilizarea acestui dispozitiv de imprimare de către alte computere. Puteți face un MFP de rețea dacă conectați echipamentul la un computer și permiteți accesul la tipărire pentru toți utilizatorii din rețea.

Puncte importante

Înainte de a configura imprimanta, trebuie să vă familiarizați cu caracteristicile de performanță:

 1. Trebuie să accesați proprietățile echipamentului și să găsiți secțiunea „Proprietăți fax”. Aici va trebui să completați coloanele corespunzătoare. Cu siguranță, va trebui să specificați numărul și să dezactivați funcția „Corectarea erorilor”.
 2. După ce trebuie să configurați setările de imprimare.

Ajutor! Dacă MFP este instalat în birou și PBX este localizat, este necesar să actualizați software-ul echipamentului. Puteți face acest lucru pe site-ul web al producătorului acestei imprimante.

Conexiune pas cu pas

Adesea, există situații în care numărul de MFP-uri este mai mic decât computerul din această rețea, iar la tipărirea fișierelor, sunt necesare setări hardware suplimentare pentru imprimarea fișierelor. În aceste cazuri, există mai multe metode de conectare.

MFP la computer prin USB

Când instalați echipamentul, trebuie să utilizați driverele corespunzătoare:

 1. Înainte de a conecta imprimanta, aceasta trebuie alimentată de la rețea și, în mod natural, la un computer. Apoi, trebuie să porniți driverul hardware. Dacă dispozitivul este nou, atunci ținând cont de instrucțiuni, trebuie să eliminați banda de transport.
 2. Apoi, trebuie să opriți imprimanta și să introduceți firul în conectorul USB corespunzător. Apoi porniți imprimanta.
 3. Calculatorul va vedea MFP, mai jos va fi afișat un mesaj care indică echipamentul găsit. După aceea, apare fereastra de instalare, în care sunt indicate alte acțiuni. Va trebui să faceți clic pe „Următorul”, înainte de a instala CD-ul software.
 4. Apoi, atunci când programele solicitate au fost instalate, va trebui să accesați „Start”. După în „Imprimante și faxuri”. În cazul defecțiunilor, echipamentul nu va fi afișat.
 5. Dacă aveți succes, verificați tipărirea. Faceți clic dreapta pe numele MFP și deschideți „Proprietăți”. Apoi găsiți „Test Print” și faceți clic pe acest articol.
 6. Driverele pentru echipamente pot fi livrate din meniul "Imprimante și faxuri". Va trebui să faceți dublu clic pe „Adăugați imprimantă”. Apoi asistentul de configurare este activat și apare meniul corespunzător. Aici, faceți clic pe „Următorul”. Dacă doriți ca sistemul de operare să găsească echipamentul conectat în sine, trebuie să bifați caseta de lângă meniul „Instalare automată a imprimantei”. Apoi este căutat MFP și descărcate driverele.
 7. Dacă software-ul necesar nu este disponibil, trebuie să accesați site-ul web al producătorului de imprimantă și să descărcați driverul de pe acesta. De ce trebuie să indicați numele producătorului dispozitivului în motorul de căutare, cel mai bine este în engleză, apăsați „Enter”. Driverele sunt cel mai adesea sub forma unei arhive despachetate. Din această cauză, nu vor apărea dificultăți în timpul instalării.

MFP la computer prin Wi-Fi

De regulă, acest echipament este conectat prin Wi-Fi doar folosind un punct de acces separat. Conectarea dispozitivului prin Wi-Fi este posibilă numai folosind un cablu USB:

 1. Înainte de a conecta imprimanta folosind Wi-Fi, în primul rând, trebuie să efectuați setările punctului de acces.
 2. Apoi, trebuie să configurați Wi-Fi direct pe echipamentul de imprimare și apoi să îl conectați la punctul de acces. Acum, software-ul pentru MFP este descărcat pe computer și este detectată imprimanta conectată la rețea.
 3. Trebuie să porniți dispozitivul de imprimare și să setați anumiți parametri. Apoi, trebuie să găsiți următorul punct pentru a conecta MFP prin Wi-Fi și faceți clic pe „DA” în fereastra care apare.
 4. Apoi este selectat meniul „Configurare rapidă”.
 5. Când echipamentul găsește o rețea locală, trebuie să specificați codul Wi-Fi specificat în proprietățile routerului.
 6. După ce trebuie să confirmați codul specificat. Când este conectat la Wi-Fi, lumina trebuie să se aprindă în albastru.

Conectarea imprimantei la un computer cu Wi-Fi sau USB este foarte simplă. Acest lucru poate ajuta la configurarea modului de imprimare după mutarea sau achiziționarea unui dispozitiv nou. Și nu trebuie să vă așteptați la un specialist sau să cheltuiți bani pentru serviciile sale.

Urmărește videoclipul: instalarea unei imprimante (Aprilie 2020).

Loading...

Lasă Un Comentariu